Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ocenio je da se vlast poslednjim imenovanjima u Srpskom narodnom pozorištu otvoreno narugala svima koji žive u Novom Sadu, ali i šire, kao i svima koji su voleli i poštovali ovu instituciju i rado bili njeni gosti.

Ligaši smatraju da je imenovanje Nikole Pejakovića – Kolje, „umetnika“ nadaleko poznatog po izjavi da su „mešani brakovi nacistički proizvod jugoslovenskih komunista“, i „umetnika“ kojeg se i rođeni bend odrekao zbog sklapanja pakta s ovom vlašću, za direktora Drame jedne institucije kao što je SNP, kao i jednako skandalozno imenovanje promoterke lažnih karata za nepostojeći metro, Andrijane Krtolice, poznatije kao Aja Jung, za direktorku Baleta – dovoljan razlog da se zapitamo kako zgrada SNP-a još uvek stoji na svom mestu.

— SNP je pozorište svih Novosađana, građana Vojvodine i cele Srbije, pa i onih iz „mešovitih brakova“. To bi neko pod hitno morao da javi dotičnom direktoru Drame, ali i onima koji su doneli ovakvu odluku. Da li je u pitanju namerno vređanje razuma i osećanja svih Novosađanki i Novosađana, iživljavanje, otvoreni šamar i pokazivanje sile kroz nametanje ovakvih ljudi na važne funkcije, ili prosto šegačenje „jer im se može“? Odgovor je: i jedno i drugo! Ovo je uvreda za sve koji ne podržavaju šovinističke istupe novog direktora Drame SNP-a, kao ni lik i (ne)delo nove direktorke Baleta — navodi LSV.

Dodaju da unapred saosećaju sa svim zaposlenima SNP-a zbog nevolje koja ih je zadesila i izražavaju zabrinutost povodom izbora repertoara, uz opravdanu bojazan da li će prevladati heroinske ili klerofašističke teme.

Ligaši poručuju da će učiniti sve da se što pre promeni vlast koja donosi ovakve, u najmanju ruku, blasfemične odluke i pozivaju sve da izdrže do slobode i pravične kazne za one koji se šegače s glavnim gradom Vojvodine i njegovim građanima.

Pročitajte više vesti 

Rasprava o spornim izmenama Krivičnog zakonika u sredu u Apelacinom sudu u Novom Sadu, prijave obavezne

U Ubu ofarbani čekaju 17 godina stari polovni autobusi za gradski prevoz Novi Sad (FOTO)

Danas Dan sećanja na masakr u Kragujevcu oktobra 1941. godine

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare