Rina
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, brzom akcijom, priveli su trojicu sedamnaestogodišnjaka, jednog šesnaestogodišnjaka i jednog četrnaestogodišnjaka, neposredno nakon što su, kako se sumnja, učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru.

Oni se sumnjiče da su juče u centru Kragujevca gurali šestoricu učenika iz Crne Gore koji su bili na ekskurziji u ovom gradu i tražili im da skinu dukserice sa obeležjima jednog srpskog fudbalskog kluba.

Policajci koji su stalno prisutni u centru grada brzo su reagovali i sprečili da dođe do većih incidenata.

O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, a petorica osumnjičenih su u skraćenom postupku privedeni sudiji za prekršaje.

Takođe, policija je učenicima i nastavnicima iz Crne Gore obezbedila dalji nesmetani boravak u Kragujevcu.

Uprava FK Radnički iz Kragujevca obišla decu iz Crne Gore koju su napali navijači ovog kluba

Uprava FK Radničkog 1923, predvođena generalnim direktorom Igorom Konatarom, posetila je crnogorske učenike koji su gosti Kragujevca, kako bi im pružili podršku nakon neprijatnosti s lokalnim navijačima. U znak pažnje i gostoprimstva, deci su uručeni dresovi kluba i prigodni pokloni, što je naišlo na oduševljenje učenika i njihovih nastavnika.

Direktorka jedne od škola koju pohađaju napadnuti mališani, Petra Ćetković, izrazila je veliku zahvalnost upravi Radničkog na njihovom gestu.

– Deca su oduševljena poklonima, a mi smo zahvalni na pažnji koja nam je ukazana,“ rekla je Ćetković.

Pohvale su upućene i kragujevačkoj policiji koja je brzo i profesionalno reagovala, osiguravši bezbednost učenika i njihovih pratilaca. Ova brza reakcija sprečila je bilo kakve ozbiljnije posledice i obezbedila miran nastavak ekskurzije.

– Zahvaljujemo upravi Radničkog i policiji na podršci i profesionalizmu, dodala je Ćetković.

Učenici će se sutradan vratiti u Crnu Goru, oduševljeni ne samo poklonima već i pažnjom koju su doživeli.

Inače, šestoricu dečaka maturanata iz tri crnogorske škole sa primorja, na ekskurziji u Kragujevcu brutalno su napali navijači Radničkog – “Crveni đavoli” i to zbog toga što su deca nosila dukseve sa natpisom „delije“, pa su navijači zbog toga napravili haos.

Rina

Pročitajte više vesti

Vojna fabrika “Sloboda” o akcidentu: U eksploziji povređena dva radnika, niko nije životno ugrožen

Poznato stanje muškarca (36) povređenog u eksploziji u vojnoj fabrici Sloboda (FOTO)

Nove cene goriva koje će važiti do 25. oktobra, ponovo poskupljenje

Pretplata
Obaveštenje
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Soran
47 minuti pre

Propagiranje nasilja u svim oblicima na skoro svim televizijama, fudbalskim utakmicama,pa naravno da deca (čitaj tinejdžeri) misle da je nasilje in