Grad Novi Sad
U Vojvođanskoj ulici završava se rekonstrukcija i izgradnja 180 parkinga i 2,2 kilometra pešačke staze.

Ove radove su obišli zamenik gradonačelnika Novog Sada Đurađ Jakšić i Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja.

– Radovi u Vojvođanskoj ulici počeli su 24. juna tekuće godine, a rekonstrukcija se odvijala u dve faze: prva faza radova se izvodila od Bulevara oslobođenja do Ulice Vere Pavlović, a druga faza do Puškinove ulice. Kapacitet rekonstruisnog parkinga je povećan za 22 parking mesta, tako da sada ima ukupno 180 mesta za parkiranje, od kojih je 9 namenjeno za vozila osoba sa invaliditetom. Takođe, izvršeni su radovi na uređenju pešačkih staza ukupne površine 2.240 m2, uz maksimalno očuvanje zelene površine. – naveo je Jakšić.

Sopšteno je i da je uoči početka radova u Vojvođanskoj ulici JKP „Gradsko zelenilo“ presadilo 3 stabla crvenolisne šljive u Limanski park sa pešačke staze koja je izmeštena. Nakon završenih radova u periodu mirovanja vegetacije uslediće rekonstrukcija zelenih površina, u okviru koje je predviđena sadnja 6 novih sadnica drveća i oko 100 m žive ograde.

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja je rekao da je važno da Novosađani znaju da je to javno preduzeće u projekat rekonstrukcije uložilo oko 60 miliona dinara sa PDV-om u potpunosti iz sopstvenih sredstava.

On je naveo i da su u toku su finalni radovi i da je ostalo još da se postave držači za bicikle, što će biti gotovo u narednih nekoliko dana.

192.rs

Pročitajte više vesti

Prevrnuo se šleper u selu Bresnica

Brnabić: “Imamo ekološke akiviste koji dođu i svi puše k’o Turci na tim protestima”

Sindikatont Krole letenja Srbije i Crne Gore najavio štrajk upozorenja za 26. oktobar

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare