Foto: 192.rs

Dete staro godinu i po dana, koje je danas povređeno nakon pada sa trećeg sprata stambene zgrade u centru Novog Pazara, hitno je prevezeno na neurohirurgiju u Beograd zbog težine povreda.

– Dete je dovezeno u teškom stanju. Zadobilo je ozbiljne povrede glave i gornjih ekstremiteta. Zbog težine stanja, transportovano je u Beograd – rekao je dečiji hirurg Dževad Sebečevac, a prenosi RINA.

Prema prvim informacijama, dete je palo sa visine od oko 15 metara. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove teške nezgode.

– Ima krvarenje u glavi, višestruke prelome ekstremiteta i u kritičnom je stanju – rekao je za RTS direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović.

Uviđajem je utvrđeno da se dete u stanu nalazilo sa roditeljima i da je u jednom trenutku izašlo na terasu, nakon čega je palo na plato ispred zgrade, saopšteno je iz MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dete palo sa četvrtog sprata i da se, zbog zadobijenih teških povreda opasnih po život, trenutno prevozi iz Novog Pazara u Beograd radi daljeg lečenja.

– Danas po podne dete A. K. (8. 3. 2023) palo je sa četvrtog sprata zgrade u Novom Pazaru. Uviđajem je utvrđeno da se dete nalazilo u stanu sa roditeljima i da je u jednom trenutku izašlo na terasu, nakon čega je palo na plato ispred zgrade. Zadobilo je teške povrede opasne po život, uključujući prelome kostiju glave i obe ruke. Trenutno se prevozi u Beograd na dalje lečenje – izjavio je Dačić.

Podsetimo, kako su ranije preneli mediji, jednoipogodišnje dete palo je sa četvrtog sprata zgrade u ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru oko 16:20 časova. Incident se dogodio u naselju Oaza, ispod zgrade “Hari Trejd”.

192.rs

Pročitajte više vesti

Dvogodišnje dete palo sa trećeg sprata zgrade u centru Novog Pazara: Vozilom Hitne pomoći prebačeno u bolnicu, lekari se bore za njegov život (FOTO)(VIDEO)

Dete palo sa četvrtog sprata u Novom Pazaru

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare