Foto: Ratko Ristić
Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić ocenio je danas da aktuelna vlast naučnu zajednicu “siluje” da se izjasni o projektu “Jadar”, a da te ljude niko ništa ne pita kada su u pitanju drugi projekti koji se realizuju u Srbiji.

On je za N1 kazao da u Srbiji postoji kriza legitimiteta vlasti koja želi da progura “devastirajući projekat koji Srbiji donosi samo štetu”.

Odbor za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu je u maju ove godine doneo stav kojim je iskazao većinskom voljom, to jest većinom glasova protivljenje realizaciji projekta – rekao je Ristić.

Kazao je da je i Akademija inženjerskih nauka Srbije 2021. godine na predsedništvu usvojila stav da taj projekat ne treba da se realizuje.

Naučna zajednica se ništa ne pita kada su u pitanju drugi projekti koji se realizuju u Srbiji, kao što su rušenje Generalštaba i širenje Beograda na vodi (…) Da li je Srbiji potrebniji Nacionalni stadion, ili je pre gradu potrebno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda – upitao je Ristić.

Po njegovim rečima, vlast vrši pritisak i pokušava da manipuliše i zloupotrebi naučnu zajednicu.

(Beta)

Pročitajte više vesti

Rio Tinto preuzeo jednog od vodećih proizvođača i prerađivača litijuma u svetu

Nestorović tražila javno glasanje o litijumu, ministarka Handanović opet vređala opoziciju

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare