Foto: FoNet/ Ana Paunkovic
Vojno-medicinska akademija (VMA) dostavila je medicinsku dokumentaciju na osnovu koje je izvršeno sudsko – medicinsko veštačenje telesnih povreda novinara Vuka Cvijića, saznao je Insajder.

U saopštenju su istakli da je to potvrđeno iz Prvog osnovnog tužilaštva, ali da iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nisu dostavili snimke kamera video – nadzora.

Cvijić je u razgovoru za Insajder rekao da ga niko iz institucija nije obavestio ni o čemu, i da ne zna u kojoj je fazi njegov slučaj.

Ja sam jedini kontakt sa Tužilaštvom imao nedelju dana nakon što sam napadnut, i to posle istupa Verana Matića, što javnog, što u okviru Radne grupe za bezbednost novinara. On je pitao zašto me niko ne poziva i ništa ne preduzima. Tada sam dobio poziv i predao sam im svu dokumentaciju, uključujući i medicinsku – rekao je Cvijić za Insajder.

Podsetili su da je 29. maja u centru Beograda Cvijić zadobio telesne povrede koje mu je naneo direktor “Srpskog telegrafa” Milan Lađević.

Naglasili su i da sa druge strane Lađević tvrdi da ga je Cvijić provocirao i inscenirao napad.

Ubrzo je reagovala i ministarka pravde Maja Popović, koja je obećala “da će nadležni organi u najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti.”

Ipak, više od četiri meseca od incidenta ne samo da nema sudskog epiloga, već MUP još nije ni dostavio snimke kamera video – nadzora, i to iz dela grada koji je potpuno pokriven kamerama.

Nije normalno, ali je to nenormalno postalo normalno u Srbiji, na žalost. Mada, ima slučajeva o kojima sam i ja pisao, poput nastradale Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi, gde snimci nisu dostavljeni ni sudu, ni tužilaštvu, ali su ih videli predstavnici vlasti, počevši od predsednika Aleksandra Vučića – rekao je Cvijić.

On dodaje da je nekoliko puta zvao predstavnike MUP-a da ih pita šta se dešava sa snimcima video – nadzora – i da mu je rečeno da će ga pozvati kada bude bilo potrebno.

– Do dan danas me nisu pozvali. Ne znam kada ističe rok do kada snimci kamera video – nadzora moraju da se čuvaju. Možda se čeka da taj rok istekne. Ja sam uradio sve po zakonu i moji postupci su bili onakvi kako propisi nalažu. Imam nameru da to i dalje činim, ali institucije ćute i ne postupaju onako kako bi trebalo – zaključio je Cvijić.

(Beta)

Pročitajte više vesti

Nova.rs: Cela uprava ETF podnela ostavku zbog pritisaka oko kopanja litijuma

EPS: Popust od 30 dinara za plaćanje struje putem portala i aplikacije

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare