Šef ruske Spoljne obaveštajne agencije Rusije Sergej Nariškin tvrdi da Krimski most ostaje visoki prioritet za Ukrajinu u njenim napadima na poluostrvo koristeći zapadno oružje.

„Krimski most koji povezuje poluostrvo sa ruskim kopnom i koji je više puta bio pod ukrajinskim napadom verovatno biti gađan raketama „storm šedou“ koje su isporučile Britanci, rekao je Nariškin na sastanku šefova bezbednosnih agencija ZND u Astani u Kazahstanu.On je takođe istakao da Ukrajina koristi i druge sisteme naoružanja koje je isporučio Zapad za napad na Krim. Kijevske trupe su u junu upotrebile rakete američke proizvodnje „atakmas“ u napadu na plažu u Sevestopolju ubivši četvoro ljudi, uključujući dvoje dece, i ranivši preko 150 civila.

Nariškin je podsetio da je direktor CIA Vilijam Berns ranije rekao Komitetu za obaveštajne poslove američkog Senata da bi vojna pomoć Vašingtona Ukrajini trebalo da omogući Kijevu da „nanese opipljivu štetu Rusiji“, što uključuje „prodorne udare na Krim“, prenose RIA Novosti.

Berns je tako izrazio staru anglosaksonsku maksimu – da se Rusiji po svaku cenu odseče pristup ’toplom moru‘“, rekao je Nariškin.

(Politika)

Pročitajte više vesti

Potpisan Ugovor za hitnu obnovu železničke infrastrukture u Srbiji sa EBRD

Lučić: Dobićemo dozvolu za širenje tehnologije na Kosovu i Metohiji, cela Srbija će imati 5G do 2027. godine

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare