Nakon najave na I/O 2024 konferenciji u maju, Google počinje sa uvođenjem tri nove funkcije zaštite od krađe za Android 10+ uređaje putem Play servisa.

Kada se omoguće, funkcije zaštite možete pronaći tako što ćete u aplikaciji Settings pretražiti “Theft protection” ili otići na redizajniranu stranicu Google services page > All services tab > Personal & device safety.

Nova stranica sa podešavanjima zaštite od krađe opisuje „ugrađene mere zaštite za osiguravanje bezbednosti vaših ličnih podataka u slučaju da vam uređaj bude ukraden.“

Funkcija Theft Detection Lock koristi senzore uređaja, Wi-Fi i veze sa pametnim uređajima kako bi utvrdila da li je, dok je u upotrebi i otključan, „neko naglo zgrabio vaš telefon i pobegao.“ Ako se to detektuje, ekran uređaja će se automatski zaključati kako bi se sprečio pristup vašim ličnim podacima.

Offline Device Lock se aktivira „ako vam neko ukrade telefon i isključi internet kako bi sprečio praćenje lokacije.” Google navodi dva uslova:

  • Morate aktivno koristiti uređaj dok je otključan
  • Ekran se može zaključati do dva puta dnevno

Pomoću funkcije Remote Lock možete posetiti android.com/lock nakon krađe uređaja kako biste pozvali broj. Unosite svoj broj (koji se potvrđuje tokom procesa podešavanja) i sigurnosni scenario. Ovo možete uraditi na telefonu pouzdane osobe, a Google smatra da je ova funkcija brža od prijavljivanja na opciju Find My Device.

Google je počeo testiranje ove funkcije u Brazilu u junu, a Android korisnici — širom sveta na Pixel, Samsung i drugim uređajima — u ovom trenutku primećuju prisustvo nekih od funkcija zaštite od krađe, iako se ne čini da je ovo potpuno izdanje, prenosi 9to5Google.

(Benchmark)

Pročitajte više vesti

Škola u Beogradu zakazala radnu subotu, roditelji nisu poslali decu

Dve osobe povređene u požaru na Novom Beogradu

U akciji pomozi.ba za nepunih 36 sati skupljeno skoro dva miliona konvertibilnih maraka

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare