Autonomija
Odsek za medijske studije uručio zahvalnicu studentskoj organizaciji STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) za “posvećenost, hrabrost i doslednost”.

“Studenti iz STAV-a su posvećeni, hrabri i dosledni, što je nažalost retkost u akademskoj zajednici”, kazala je šefica Odseka za medijske studije Smiljana Milinkov na obeležavanju 20 godina od početka nastave na tom odseku.

Na zahvalnici piše da su je dobili „za zalaganje u odbrani medijskih sloboda, slobode izražavanaj i autonomije Univerziteta“.

Uručivanje zahvalnice studentima iz STAV-a prisutni su pozdravili burnim i dugotrajnim aplauzom.

Organizacija STAV se suprostavljala održavanju izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta jer je na njima učestvovala samo jedna lista, lista Saveza studenata Filozofskog fakulteta.

Studenti iz STAV-a bili su u proteklim mesecima izloženi nasilju predstavnika Studentskog parlamenta, predstavnika izborne komisije i nepoznatih maskiranih osoba obučenih u crno.

Smiljana Milinkov je dodala da je privilegija i čast biti deo Odseka za medijske studije.

“Okupili smo se baš 5. oktobra jer je na ovaj dan 2004. godine počela nastava za prvu generaciju studenata Žurnalistike”, kazala je ona.

Dekan Filozofskog fakulteta Milivoj Alanović rekao je da je fakultet “stariji i veći od svih nas” i naveo da je današnji dan i početak obeležavanja 70 godina od osnivanja Filozofskog fakulteta.

Kako je rečeno na svečanosti, više od 1500 studenata do sada je bilo upisano na Odsek za medijske studije.

Prisutnima su se obratili i prvi diplomirani novinar Petar Subotin, kao i prva diplomirana komunikološkinja Tijana Petrović, a zaslužnim pojedincima i pojedinkama su uručene zahvalnice.

U okviru obeležavanja Odseka za medijske studije održana je tribina na kojoj su govorili bivši studenti tog odseka.

Autonomija

Pročitajte više vesti

Muškarac u Kiseljaku usred poplave spasio mačku od sigurne smrti

Škola u Beogradu zakazala radnu subotu, roditelji nisu poslali decu

U akciji pomozi.ba za nepunih 36 sati skupljeno skoro dva miliona konvertibilnih maraka

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare