envato

U 30 gradova u Srbiji i regionu danas biciklistička vožnja u znak podrške obolelima od raka

Biciklistička vožnja “Daj pedalu ruku” danas će 10. put biti organizovana u 30 gradova u Srbiji i regionu, u znak podrške obolelima od raka.

Okupljanje u Beogradu biće u 10.30 na Trgu republike, a sama vožnja, koju organizuje Ženski centar “Milica”, počeće u 12 sati, preneo je gradski sajt Beoinfo.

Biciklisti u Beogradu voziće od Trga republike do Ade Ciganlije trasom: Trg republike – Vasina – Uzun Mirkova – Pjarona de Mondezira – Bulevar Vuka Bojovića – Beton hala – biciklistička staza Sava promenada – Ada, Bici-centar “Markoni”.

Gradski Sekretarijat za zdravstvo je u saopštenju naveo da je pružio podršku toj javno-zdravstvenoj kampanji, dodajući da je cilj podizanje svesti društvene zajednice, posebno žena, o značaju skrininga, preventivnih i redovnih pregleda dojki, kao i ranog dijagnostifikovanja i lečenja bolesti.
Istakli su da je cilj i promovisanje zdravih stilova života, naročito sporta, stavljajući akcenat na biciklizam, kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji žena posle operacije raka dojke.

“Ova manifestacija, koja je postala sinonim zajedničke borbe protiv raka dojke, okuplja hiljade učesnika, pacijenata, članova porodica obolelih i lekara kako bi zajedno poslali poruku solidarnosti i podigli svest o važnosti prevencije, ranog otkrivanja i lečenja raka dojke”, dodaje se u saopštenju.

Beta

Pročitajte više vesti

Nastavlja se potraga za nestalima u Jablanici i drugim mestima u BiH

Kiša i danas, oprez na putu

Teška saobraćajna nezgoda u Novom Sadu, povređene tri osobe, intervenisali vatrogasci

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare