Foto: n1
Optuženi Marko Miljković jedan od dvojice vođa Belivukovog klana prvi je među optuženima koji ušao u sudnicu da unakrsno ispituje svog bivšeg saradnika iz optužene kriminalne grupe, a sada saranika tužilaštva Srđana Lalića.
Počeo je Marko Miljković pitanjima u vezi sa pasošem saradnika Srđana Lalilća, a za koji je dok je odgovarao prethodno na pitanja advokata optuženih Dejana Lazarevića kazao da nije falsifikat već ga je izdao MUP Hrvatske, sa njegovom slikom, ali drugim imenom i da ga je takvog on koristio.
Lalić, pre dva dana kada ga je advokat Lazarević ispitivao, nije mogao da se seti na koje ime je izdat pasoš koji je koristio, ali je danas odgovarajući na pitanja Miljkovića potvrdio da je u pitanju ime „Marinko Tintor“.
Zatim je usledila razmena pitanja i odgovora u kojima su se nekada bivši saradnici praktično prepucavali i pokušali da jedan drugog isprovociraju navođenjem nekih pojedinosti iz njihovih privatnih života.
Odgovarajući dalje na pitanja, saradnik Lalić je kazao da su Veljko Belivuk i Marko Miljković kinjili i maltretirali druge članove njihove, kako je rekao, organizovane kriminalne grupe. Prema rečima Lalića posebno su se njih dvojica sa nipodaštavanjem i pogrdnim rečima obraćali optuženom Vladimiru Greku, ali i drugima u okviru grupe i da je to „bilo izuzetno neprijatno“.
Budući da je Srđan Lalić tokom svog prvog svedočenja pre dve godine pričao da je strahovao za svoju bezbednost dok je kriminalna grupa funkcionisala, Miljković ga je pitao kada je počeo da se plaši Belivuka i njega.
Saradnik Srđan Lalić: „Imao sam strah od preuzimanja nekih radnjii, bez obzira na vas dvojicu, da me ne bi prodao Radoju Zviceru kao teleću plećku, kao što si prodao druge“.
Zatim mu je Miljković tražio da nabroji koga se sve boji u grupi.
Saradnik Srđan Lalić: „Ja imam brigu za svoj život, ali Miljković mene nikada nije video preplašenog. U poziciji da mi ugrozi život i telo je Radoje Zvicer, ali i Dejan Lazarević, jer on je spona između njih i svi tokovi novca i ostalo cirkuliše preko njega“.
Dodao je Lalić, odgovarajući na pitanja Miljkovića da li se plaši optuženih Alekse Šejića i Alekse Stošića, okrivljeni saradnik je kazao da bi se plašio da izađe na slobodu.
„Kad bi Šejić izašao na slobodu ti bi od njega, kako si govorio, napravio kamikazu i isprao mu sektaški mozak. I onda bi se Šejić opasao eksplozivom i otišao negde. Uradio bi mu ono što je Zvicer uradio tebi. Inače si raportirao Zviceru da imaš spremne kamikaze, a to su bili Kovač i Stošić“, kazao je Lalić.

Ispitivanje u netrpeljivom tonu, pokušavaju da isprovociraju jedan drugog

Veljko Belivuk i Srđan Lalić (Foto: MUP Srbije)
Ispitivanje Lalića od strane drugooptuženog Marka Miljkovića sve vreme protiče u netrpeljivom tonu. On i okrivljeni saradnik Srđan Lalić pokušavali su isprovociraju jedan drugog, a u momentima dolazilo je i do rasprave i međusobnih optužbi u sudnici, zbog čega je više puta reagovala i predsednica sudskog veća kako bi ih upozorila da se pristojno ponašaju, ali i optužene koji u odvojenom delu sudnice iza stakla sede, jer su se u nekoliko navrata glasno smejali.
Desetine pitanja Marka Miljkovića za Srđana Lalića bila su u vezi sa ubistvima, otmicama i mučenjima žrtava klana koja su predmet optužnice.
Želeo je Miljković da od Lalića čuje precizne podatke i detalje, kako bi potvrdio svoje svedočenje ili pak dokazao da ono što je govorio nije verodostojno, te ga je pitao koje marke je puška (snajper) koju je video na stadionu Partizana, koje je marke torba u kojoj se puška nalazila, kog je kalibra i kog datuma ju je video na stadionu, ko je od optuženih kako bio obučen u danima izvršenja krivičnih dela, ko je od optuženih i na koji način mučio žrtve koje su, kako navodi Tužilaštvo, ubili pripadnici ovog klana, ko je kome dao nalog da se žrtve muče na određen način, koje su na primer bojevi registarskih tablica na automobilima koji su korišćeni prilikom izvršenja krivičnih dela, kako zna da je Miljković koristio baš cijanid da ubije Gorana Mihajlovića, kada ga je nabavio.
Pitao je Miljković i kada je saradnik Lalić počeo da prodaje narkotike, ali on nije mogao konkretno da se seti.
Marko Miljković: „Je l’ od osmog razreda? A od kada Belivuk prodaje narkotike?Saradnik Lalić: „Ono što ja zasigurno znam, Belivuk od 2016. godine, ne znam da li je ranije“.
Marko Miljković: „Za sebe ne znaš, a za Belivuka znaš“?
Saradnik Lalić: „Rekao sam da za njega znam zasigurno od kada“.
Marko Miljković: „Dobro, a kada zasigurno ti počinješ“?Saradnik Lalić: „Zasigurno u okviru ove kriminalne grupe, za ranije, može biti“.Marko Miljković: „Da li si prodavao narkotike kad si bio navijač Rada“?

Saradnik Lalić: „Nisam“.

Marko Miljković: „Da li si tad bio deo neke organizovane kriminalne grupe“?

Saradnik Lalić: „Nisam“.

Marko Miljković: „Pa ti si rekao da jedno ne isključuje drugo“.

Saradnik Lalić: „Pa nije ni obavezno. U okviru ‘Rada’ tada nije bilo organizovane kriminalne grupe, a u okviru Partizana jeste, i te kako“.

Na suđenju je određena pauza od 30 minuta, a nakon toga okrtivljenog saradnika će nastaviti da ispituje jedan od dvojice vođa klana Marko Miljković.

Pročitajte više vesti

Predsednica Gojković na otvaranju 55. po redu Međunarodnog sajma lova i ribolova „Lorist“ i Sajma ekologije

Počeo protest prosvetnih radnika: Blokiran plato ispred Skupštine Srbije

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare