Foto: Tanjug/video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u narednih mesec dana sastati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i da se sa njim neće, kako to tvrdi opozicija, konsultovati o realizaciji projekta “Jadar” već o drugim važnim temama za našu zemlju.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Ženevi kako komentariše izjavu predstavnika opozicije da pre skupštinske rasprave o litijumu, koja je  zakazana za 7. oktobar, on mora da ide u Nemačku da se konsultuje sa  Šolcom o tome kako će se realizovati projekat “Jadar”.Vučić je rekao da je ta sednica trebalo da se održi u ponedeljak, prenosi Tanjug.

“Sednica je trebalo da bude juče. A oni znaju da u Nemačkoj prvo imate neki događaj u Hamburgu, pa imate Berlinski proces i oni to znaju – svake godine u oktobru to imaju. Pričaju da mora neko da ode do Šolca, a ne tiče se te teme uopšte”, rekao je Vučić.

On je istakao da se sa nemačkim kancelarom konsultuje o drugim važnim temama i dodao da je u planu da u narednih mesec dana sa Šolcom obiđe Saksoniju.

“Ne konsultujem se sa Šolcom oko toga, nego oko drugih stvari koje su važne za našu zemlju. Kad se ne viđam sa Šolcom, onda sam izolovan, a kada se viđam sa Šolcom i Makronom valjda radim iza leđa svom narodu. Ja nikad ne radim iza leđa svom narodu”, poručio je Vučić.

On je najavio da će u narednih mesec dana imati niz sastanaka, navodeći da će sa liderima iz regiona ići u Crnu Goru i zatim u Dubrovnik, a nakon toga da će otići u Hamburg i Berlin.

“U narednih 30 dana treba da idem u Crnu Goru, u Dubrovnik i tamo dolaze svi ovi iz šireg regiona plus (ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, treba da dođe i predsednik Turske Redžip Tajip Erdogan. Pre toga treba da idem u Hamburg, pa posle toga opet treba da idem u Berlin, pa mi dolaze iz Ekvatorijalne Gvineje, pa iz Esvatinija, pa iz Somalije, sve u narednih mesec  dana”, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pročitajte više vesti

Milanović odbio da šalje hrvatske vojnike u misiju podrške Ukrajini

Erdogan: Turska bi podržala Liban svim svojim sredstvima protiv napada Izraela

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare