Rina
Saavet za bezbednost saobraćaja grada Čačka i Agencija za bezbednost saobraćaja realizovali su u ovkiru kampanje „Uspori, život te čeka” edukativno druženje čačanskih srednjoškolaca sa najtrofejnijim srpskim automobilistom Dušanom Borkovićem. Kampanja je vezana za brzinu s obzirom na to da svaki četvrti udes koji se desi u Srbiji je izazvan prekoračenjem brzine, a svaki drugi udes sa stradalim licima se dogodio takođe zbog prekoračene brzine.

– Ja kao automobilista i kao neko ko može na drugarski način da priđe mladima dajem neke savete i mislim da mogu lakše da im približim to nego profesori – rekao je Borković.

Borković je primerima iz svoje prakse pokušao čačanskim školarscima, učenicima četvrtog razreda Mašinsko-saobraćajne škole da približi kritične situacije i da im objasni kako u njima reagovati ali pre svega kako ih u potpunosti izbeći.

– Morate da poštujete automobil i saobraćaj. Jer ako ga ne poštujete, ako niste fokusirani, ako mladići pokušavaju da se dodvore devojkama, vrlo lako će taj automobil da vam pokaže gde vam je mesto i da ugrozite ne samo svoj život ljudi koje vozite, a i nekih učesnika u saobraćaju kao što su pešaci i deca – kazao je Borković.

192.rs/Rina

Pročitajte više vesti: 

Osam osoba poginulo na putevima Srbije za 24 sata

Uhapšen vozač kod Pančeva: Na magistralnom putu vozio BMW 232 kilometra na sat (VIDEO)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare