FOTO: VIDEO PLUS
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nakon formiranja novih saziva evropskih institucija, kao i nakon predsedničkih izbora u SAD u novembru, očekuje drugačije odnose i mere prema Prištini.

Ako mi uspemo da održimo mir, da odolimo svim provokacijama koje su užasne, možemo da očekujemo, ja mislim, potpuno drugačije mere i drugačije odnose prema Prištini – rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije.

Aljbin Kurti koristi to zatišje u radu evropskih institucija do formiranja novih saziva, kako bi “izazvao oružani konflikt na teritoriji Kosova i Metohije“, ocenila je Brnabić.

Ocenila je i da “najodaniji prištinski saveznici” sada imaju drugačiji, kritičniji stav prema Prištini i Aljbinu Kurtiju nego ranije, dodajući da tu pre svega misli na Nemačku.

Podsetila je da je specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio da bi, ukoliko Kurti ne promeni svoj stav i ne ukine mere zabrane za prelaz srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije, Kosovo moglo da bude isključeno iz Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA).

To je neverovatan obrt. Znajući Saracina i njegove stavove, mislila sam da to nikada neću čuti. Ali delim frustraciju da to nije ni približno dovoljno i svakako nedovoljno brzo – dodala je Brnabić.

(Beta)

Pročitajte više vesti

Tepić: Sednica o litijumu će se sigurno održati, nema prostora za odlaganje

Vučić sa Netanjahuom o situaciji na Kosovu i u Izraelu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare