Foto: 192.rs
Danas je u Skupštini grada Novog Sada došlo do nesvakidašnjeg događaja kada se istovremeno održavaju dve sednice – jedna koju je zakazala vladajuća većina, i druga, vanredna, koju je inicirala opozicija sa temom vodosnabdevanja pijaćom vodom.
Foto: 192.rs

Redovna sednica Skupštine, koju je sazvala predsednica Dina Vučinić, bila je zakazana za 10 časova. Međutim, opozicioni odbornici, predvođeni Majom Mrnuštik iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), najavili su da će pola sata pre početka redovne sednice održati vanrednu sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – pitanje vodosnabdevanja.

Foto: 192.rs

Nakon što su opozicioni odbornici ušli u skupštinsku salu, naišli su na odbornike vladajuće koalicije, koji su već zauzeli svoja mesta čekajući početak redovne sednice. Ubrzo su započele obe sednice – jedna pod vođstvom Vučinić, a druga pod predsedavanjem Mrnuštik, što je dovelo do haotične situacije.

Odbornici opozicije su okupljeni oko govornice i predsedničkog stola, dok su vladajući odbornici nastavili da glasaju o tačkama redovnog dnevnog reda. U jednom trenutku, predsednica Skupštine Dina Vučinić izrekla je nekoliko opomena opozicionim odbornicima, među kojima je bila i Mrnuštik, zbog ometanja rada Skupštine. Uprkos opomenama, Mrnuštik nije napustila salu, što je rezultiralo pozivanjem obezbeđenja koje nije uspelo da je udalji.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, Miran Pogačar je takođe dobio treću opomenu da se udalji sa sednice ali se oglušio o nju.

Foto: 192.rs

Uprkos haosu, sednica vlasti je nastavljena, dok su opozicioni odbornici nastavili sa svojom raspravom o vodosnabdevanju, stojeći pored govornice. Vučinić je na kraju pozvala policiju kako bi se situacija smirila.

Ovaj incident ukazuje na duboku političku podelu u Skupštini grada Novog Sada, gde su nesuglasice između vlasti i opozicije kulminirale do te mere da je došlo do paralelnih sednica i fizičkog prisustva policije.

S obzirom na to da je situacija i dalje napeta, ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati rad Skupštine i da li će biti moguće postići dogovor između suprotstavljenih strana.

192.rs

Pročitajte više vesti

U Alabami izvršeno drugo pogubljenje korišćenjem azota

Retro krojevi, zagasita zelena i još mnogo toga: Modni trendovi za jesen 2024.

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare