Foto: shutterstock
Boing je u sredu rekao da je obustavio proizvodnju svojih 737 zbog nastavka štrajka. Vazduhoplovna kompanija je potvrdila Fortunu da je rad na letelici “potpuno zaustavljen” jer je 33.000 radnika sindikata Međunarodnog udruženja mašinista i radnika u vazduhoplovstvu (IAM) u štrajku od septembra.

„Proizvodnja aviona u državi Vašington je privremeno pauzirana, uključujući rad na 737 MAKS, 767, 777/777Ks, P-8, KC-46A Tanker, E-7 Vedgetail“, rekao je portparol za Fortune. „Rad na našim proizvodnim lokacijama u Vašingtonu i Oregonu će takođe privremeno biti pauziran. Zaposleni koje ne predstavlja ovaj sindikat nastaviće da se redovno javljaju na posao“.

Kompanija nije rekla kako i da li će obustava uticati na vremensku liniju njenih najnovijih isporuka aviona.

IAM je u utorak rekao da želi da postigne dogovor sa Boingom za pregovaračkim stolom i optužio kompaniju da pregovara u javnosti.

„Naši članovi su jaki i mi ostajemo spremni da nastavimo posredne ili direktne pregovore sa Boingom“, navodi se u ažuriranju za članove u utorak. „Ovo je jasno stavljeno do znanja i kompaniji i našem članstvu. Jedini način da se ovaj štrajk reši je pregovorima i budite sigurni da se vaš sindikat neće cenjkati preko medija“.

Štrajk i obustava rada su usledili nakon skandala sa izbijanjem utikača na vratima 737 Mak. Boeing mora da nastavi sa proizvodnjom aviona – uprkos usporavanju proizvodnje koji je vezan za bezbednost – da bi održao svoje operacije na površini usred velike novčane krize.

Ranije ove nedelje, Boing je najavio da će dati “najbolju i konačnu” ponudu ugovora koja uključuje povećanje plata za 30%. Taj broj je manji od povećanja od 40% koje je IAM tražio u ranijim pregovorima. Štrajk članova počeo je nakon što su odbili ugovor koji bi im dao povišicu od 25%.

QUARTZ

Pročitajte više vesti

Ruske rakete i dronovi gađali Kijev 5 sati

Za unapređenje studentskih domova izdvojeno 262 miliona dinara za 15 projekata

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare