192.rs
Na sednici Saveta za javni red, mir i bezbednost Skupštine Novog Sada nije bilo rasprave o incidentu u Rektoratu, kao što je tražila opozicija, ali je predsednik ovog radnog tela, Dragan Pajić, izrazio spremnost da održi posebnu sednicu o ovoj temi.

Odbornička grupa “Kreni promeni”, uz podršku ostalih opozicionih grupa, zatražila je da se na Savetu raspravlja o dešavanjima u Rektoratu u ponedeljak, 23. septembra, te da se od nadležnih organa zatraže informacije o incidentu.

Oni su ocenili da je neophodno razgovarati o nasilju koje se dogodilo ispred Rektorata nad studentima od strane maskiranih muškaraca, kao i o svim oblicima fizičkog nasilja koji se dešavaju na novosadskim ulicama.

Kako predlog opozicije nije bio usvojen na sednici, predsednik Saveta, Dragan Pajić, izjavio je da će zahtev ući u proceduru, te da će Skupštinski organ odlučiti kada, da li i kako će se održati sednica.

Ipak, Pajić je pokazao spremnost da se o ovoj temi razgovara.

-Moj predlog je bio da na ovoj sednici ne raspravljamo o ljudima koji nisu prisutni, već da, ukoliko se sednica zakaže, pozovemo relevantne osobe koje mogu da objasne šta se dogodilo i kako se incident odvio – rekao je Pajić.

Član Saveta i odbornik, Stevan Babić, kaže da očekuje da se sednica o incidentu u Rektoratu održi, jer je predsednik Saveta pokazao spremnost za razgovor, iako se ne slaže u potpunosti sa obrazloženjem zahteva.

-Naš predlog je da se utvrdi bezbednosna situacija u Novom Sadu nakon napada na studente u Rektoratu. Predsednik je jasno istakao da je spreman i voljan da sazove posebnu sednicu na kojoj će ovaj slučaj biti tema, te da je spreman da preduzmemo sve neophodne korake kako bismo rasvetlili taj događaj i osigurali da se ovakve situacije više ne ponove u našem gradu. Nadam se da predsednik ima dobre namere, ali ne mogu mu u potpunosti verovati. Zato sam glasao uzdržano, iako verujem da je on čovek od reči. Ako sednica ne bude zakazana, imaćemo pravo da sumnjamo da postoji skriveni motiv zbog kog to rade, i da su počinioci ovog dela povezani ili politički zaštićeni – rekao je Babić.

Za sada nije poznato u kom roku bi trebalo da se održi sednica, ukoliko bude zakazana.

192.rs

Pročitajte više vesti

Ostavke direktora u Novom Sadu pred sednicu Skupštine grada

Policija i tužilaštvo rade na rasvetljavaju incidenata u Rektoratu

Student Srđan Đurić najavio krivičnu prijavu protiv direktora pokrajinskog fonda zbog incidenta u Novom Sadu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare