Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite, File
Na kancelarije potpredsednice Kamale Haris u Arizoni otvorena je vatra kasno sinoć, a pucnjava se dogodila nešto posle ponoći.

Srećom, niko nije povređen u ovom napadu, ali ovo predstavlja još jedan zabrinjavajući primer rasta političkih pretnji u ovom izbornom ciklusu, posebno s obzirom na to da je bivši predsednik Donald Tramp već bio meta dva pokušaja atentata.

– Zahvalni smo policiji Tempe na brzoj reakciji i drago nam je da nije bilo povređenih ili prisutnih – izjavio je Šon Mekinerni, menadžer kampanje Demokratske partije za Arizonu.

Policija je potvrdila da se ovo desilo po drugi put; ranije su prednja stakla kancelarije pogođena nečim što je ličilo na BB ili pištolj nešto posle ponoći 16. septembra.

– Iako niko nije bio u kancelariji tokom noći, ovakvi incidenti podižu nivo zabrinutosti za sigurnost zaposlenih i okolnih građana – naglasio je narednik Rajan Kuk.

Policija je saopštila da “aktivno istražuju” slučaj i prikupljaju dokaze, dok istovremeno uvode dodatne mere bezbednosti.

Radnici su u ponedeljak ujutro otkrili štetu prouzrokovanu pucnjavom, pri čemu su meci ispaljeni kroz prednje prozore kancelarije.

U ovim incidentima još uvek niko nije uhapšen, a policija istražuje motive za oba slučaja.

Važno je napomenuti da se ovaj incident dogodio nešto više od nedelju dana nakon drugog pokušaja ubistva bivšeg predsednika Trampa, što ponovo pokreće pitanja o bezbednosti predsedničkih kandidata, posebno nakon nedavnih pokušaja atentata.

Poslednji događaji su podstakli rasprave o bezbednosnim protokolima i potrebnim zaštitnim merama, s obzirom na to da bivši predsednici nemaju isti nivo zaštite kao aktuelni predsednici.

Miror

Pročitajte više vesti

AMSS: Nema vanrednih zastoja na glavnim putnim pravcima u Srbiji

Sednica skupštine Srbije u 10 časova: Treći dan rasprave o rebalansu budžeta

Pretplata
Obaveštenje
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dragi
4 sati pre

Da li stvarno misle da ce neko da poveruje u te predstve, kao nije samo Tramp zrtva i demokrate su