Foto: Tanjug

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa predsednikom kompanije “China Machinery Engineering Corporation” (CMEC) Fangom Janšuijem o projektu izgradnje TE Kostolac B3, koji realizuje ta kineska kompanija.

Đedović Handanvić je rekla da će termoelektrana Kostolac B3 biti prva elektrana u sistemu EPS-a izgrađena posle 40 godina i naglasila da će ovaj kapacitet biti od strateške važnosti za energetsku sigurnost Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Radovi na izgradnji su završeni i to će biti najsavremeniji termokapacitet i u smislu performansi i u smislu poštovanja ekoloških standarda. Očekujem od izvođača da uloži maksimalan napor da efikasno sprovedu preostale probe i neophodna ispitivanja, u skladu sa preporukama nezavisnog inženjera i zakonodavstvom Republike Srbije, kako bi novi blok u što kraćem roku mogao da bude predat ‘Elektroprivredi Srbije’ “, navela je Đedović Handanović.

Fang Janšui zahvalio je ministarki na podršci u dosadašnjem toku realizacije projekta i obavestio je o trenutnom statusu projekta i narednim koracima.

(RTV)

 

Pročitajte više vesti

Dodik: Šmit pokušava da bude deo Bosne i Hercegovine na lažan način

Rasim Ljajić novi direktor Partizana?

FTN u Novom Sadu domaćin ekspertima iz Kine u okviru projekta NOLIMAST

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare