Pruge i vozovi Vojvodine
Pruge Novi Sad–Subotica trenutno su u fazi testiranja, kako bi do kraja ove godine brzi vozovi počeli saobraćati na ovoj deonici.

Dinamičko testiranje obavljaju merna kola kompanije Nemačkih železnica “Deutsche Bahn Systemtechnik”, a ova kompozicija je primećena na Železničkoj stanici u Novom Sadu.

Fotografiju nemačke kompozicije, koja služi za testiranje prolaska vozova pri brzini od 200 kilometara na sat, objavila je Facebook stranica “Pruge i vozovi Vojvodine”.

Predviđeno je da se testiranje pruge do Subotice obavlja svakodnevno do 10. oktobra.

Testiraju se koloseci, kontaktna mreža i ugrađeni sistem bezbednosti ETCS – nivo 2. U zavisnosti od vrste ispitivanja, testiranje će se obavljati i elektromotornim putničkim garniturama “Štadler”.

Planirano je da se, u zavisnosti od vrste ispitivanja, dnevno obavi od dve do osam test vožnji, u oba smera. Svakog dana pre ispitivanja i polaska test voza, vršiće se vizuelni pregled cele deonice motornom drezinom.

Na ovoj deonici, u navedenom periodu, neće biti redovnog železničkog saobraćaja.

Finalni izveštaj o testiranju očekuje se 8. novembra, a nekoliko nedelja kasnije planirano je ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja do Subotice.

192.rs

Pročitajte više vesti

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare