Ustupljene fotografije
Stanari Jevrejske ulice uputili su javni apel Gradu Novom Sadu i drugim nadležnim službama tražeći pomoć zbog ruiniranog objekta na broj u 3 zbog kojeg se osečaju nebezbedno.

Iza apela stoje stanari zgrada na adresama Jevrejska 1, 3, 4, 6 i 8.

Kako su izjavili za 192.rs, iako žive i rade u strogom centru grada, u starom gradskom jezgru, svakodnevno se osećaju nebezbedno i ugroženo zbog stanja objekta.

-Reč je o objektu koji je nekoliko puta goreo. Svake noći, naročito vikendom, tu se okupljaju narkomani i pijanci, ostavljajući za sobom špriceve, igle, prazne flaše alkoholnih pića i izmet. Objektu preti urušavanje zbog nestabilnosti, a vlasnici napuštenih stambenih jedinica nalaze se van zemlje. Strujna brojila su nebezbedna i izložena vlagi i kiši – izjavio je za 192.rs jedan od stanara, Denis Avdić.

Prizemni objekat u Jevrejskoj 3 ima razbijene prozore i vrata, što omogućava beskućnicima da se u njemu skrivaju i borave.

– Nedavno je u objektu preminuo jedan čovek, a telo nije bilo otkriveno sve dok nesnosan smrad nije alarmirao komšije – dodaje Avdić.

Stanari ističu i da je apsurdno to što je većinski vlasnik objekta Grad Novi Sad, čija je nadležna inspekcija, nakon požara, postavila skele koje već neko vreme stoje na trotoaru. Takođe, izdat je nalog stambenoj zajednici da plati 360.000 dinara za vraćanje objekta u prvobitno stanje.

-Budući da Grad Novi Sad poseduje deo vlasništva u ovom objektu, neshvatljivo je da postoji tolika nezainteresovanost, nemar i ignorisanje ovog devastiranog objekta u samom centru grada. Molimo vas da preduzmete nešto po ovom pitanju. Ovuda prolaze vaša deca, ovde žive i rade vaši sugrađani. Pitamo se kako je moguće da gradske vlasti, inspekcije ili mediji nisu prepoznali ovu opasnost i neuslovnost, iako je ona vidljiva svakome ko prolazi kroz čuvenu Jevrejsku ulicu – stoji u apelu stanara.

Podsetimo, požar u Jevrejskoj 3 dogodio se polovinom juna 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

192.rs

Pročitajte više vesti

Potraga za napadačem koji je u centru Beograda ubo nožem muškarca u vrat

Nezgoda kod Kvantaša: Muškarac preminuo za volanom, vozilo se prevrnulo

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije ‘Zastava 2024’ danas na aerodromu u Batajnici

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare