elements.envato
Institut za javno zdravlje Vojvodine, od kojeg opozicija i javnost već nedeljama traže informacije o ispravnosti vode u Novom Sadu, umesto tih podataka okačio je mejl adresu za slanje pitanja.

Na sajtu Instituta pojavila se poruka koja glasi: “Obaveštavamo sve zainteresovane korisnike da se za sva pitanja u vezi sa zdravstvenom ispravnošću vode za piće obrate na sledeću mejl adresu [email protected].”

Mejl adresa koja je data je ona koju mediji i građani već godinama koriste za komunikaciju sa ovom ustanovom, tako da nije nikakva posebna novina u radu Instituta.

U proteklim nedeljama, kada su mediji pisali na ovu adresu, nisu dobijali tražene podatke o kvalitetu vode.

Institut je prethodnih godina i decenija redovno objavljivao mesečne, nekada i češće izveštaje o kvalitetu vode u novosadskom vodovodu, ali poslednjih nedelja tih informacija nema.

Nakon što se u avgustu pojavila informacija o prisustvu valjkastih crva (nematoda), Institut je u jednom saopštenju potvrdio prisustvo, ali je nakon nekoliko dana i smene direktora Vladimira Petrovića i imenovanja v.d. direktora Milene Tabaković samo saopštio da je voda ispravna.

Proteklih dana, na zahteve za dostupnost informacija, Institut nije saopštavao podatke o kvalitetu vode u Novom Sadu, odnosno celokupne izveštaje i nalaze koje je prvenstveno tražila novosadska opozicija.

Zbog odluke da se ti podaci proglase “poslovnom tajnom”, opozicija u Novom Sadu je danas (sreda, 12. septembar) podnela krivičnu prijavu protiv Milene Tabaković.

Dodajm i da su u međuvremenu 10.septembra okačili izveštaj o kvalitetu vode iz jula ove godine,ali da avgusta i dalje nema.

192.rs

Pročitajte više vesti

Krivična prijava protiv Milene Tabaković zbog skrivanja podataka o kvalitetu vode

Kreni-promeni: Direktorka Instituta za javno zdravje Vojvodine da izađe u javnost sa analizama vode za Novi Sad, ne da ih proglašava tajnom

Gledajte uživo prvi privatni izlazak u svemir

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare