Pred nama je pravi jesenji dan, trebaće nam kišobrani i toplija garderoba. Temperatura će danas u najtoplijem delu dana biti oko 20 stepeni. Na istoku i jugoistoku Srbije se očekuju obilne padavine, moguće je da napada preko 70l kiše, i u tim područjima je aktiviran najviši stepen upozorenja, crveni meteoalarm.

Prodor hladnog fronta će nam doneti pad temperature. Naime, južne vetrove su zamenili severni, biće svežije za 5-10 stepeni. Ciklon je svojim centrom biti iznad Balkana, ali će padavine donositi uglavnom istočnim i južnim krajevima, sa zapsda sledi delimično razvedravanje.

Jutros je tmurno i oblačno u celoj Srbiji, pada kiša, temperatura je ispod 20 stepeni. Obilnih padavins će biti ujutru, posebno na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, gde lokalno može pasti i do 100 litara kiše. U prvom delu dana će na severu kiša postepeno prestati, na jugu će biti padavina sve do večeri. Danas će duvati umeren do umereno jak severni i severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u osetnom padu. U većini gradova oko 20 stepeni, toplije jedino u Vojvodini.

U sredu na severu i zapadu bez kiše, dok će na istoku i jugu i dalje biti uslova za padavine, i to lokalno obilne, na snazi ostaje meteorološko upozorenje. U četvrtak zatim sledi sunčano vreme, uz porast temperature, ali to neće dugo potrajati, u petak stiže novo zahlađenje i novi talas kiše. Za vikend vreme pravo jesenje, očekujemo obilne padavine i dodatni pad temperature, maksimalno će biti ispod 20 stepeni.

Foto: RHMZ

N1.rs

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare