Foto: A. Vasiljević

Premijer Miloš Vučević obilazi danas radove na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, gde počinje izgradnja prvog mosta na toj deonici.

Predsednik Vlade Srbije obilazi radove na delu između Glogonjskog i Jabučkog rita, zajedno sa generalnim sekretarom Provincije Šandong Li Vuom i predsednikom kompanije Šandog hajspid grupe Vang Šifengom, a prisutni su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i v.d. direktora “Koridori Srbije” Aleksandar Antić.Projekat izgradnje autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad je ukupne dužine 105,4 kilometra. To je vazzna saobraćajnica u severnom delu Srbije koja povezuje srpsku prestonicu Beograd, industrijski grad Zrenjanin i drugi grad po veliccini u Srbiji Novi Sad.

Ovo je prvi projekat u okviru Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji Kine i Srbije u oblasti infrastrukture, koju jedna kineska kompanija izvodi po principu planiranje, projektovanje i izgradnja.

Nakon što ovaj projekat bude završen, promovisaće celokupni društveno-ekonomski razvoj Srbije.

Period izgradnje je 72 meseca, ukljuccujući i period projektovanja.

Autoput je projektovan da bude dvosmerni, sa šetiri trake i maksimalnom brzinom od 130 kilometara na čas, prenosi Tanjug.

Projekat takođe obuhvata 38 mostova, od kojih su četiri sa ekstra velikim rasponom, 19 mostova sa velikim rasponom, 15 sa srednjim i malim rasponom, 16 podvozznjaka, 55 propusta, sedam petlji, osam naplatnih stanica, dva parkinga i četiri odmorista.

(Politika)

Pročitajte više vesti

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare