autobusi.net
Novosadsko Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP), pored tri autobusa stara 17 godina, planira da u vozni park primi još 12 korišćenih autobusa.

Da GSP, pored prošle nedelje pristiglih tri autobusa iz Švajcarske, očekuje još sličnih vozila, vidi se iz tendera za farbanje autobusa koji je nedavno sproveden.

Izvori iz gradskog prevoznika za 192.rs naveli su da ovakva usluga nije svakodnevna u poslovanju, ali da nije neobičajena za firme koje se bave prevozom. Međutim, ono što govori da je namenski pravljena za verovatnih 15 polovnih autobusa su detalji iz teksta javne nabavke.

Naime, u tenderu se navodi da se traži spoljno farbanje 15 zglobnih autobusa koji su korišćeni i za koje je potrebno sanirati sva spoljna oštećenja.

Za ovaj posao GSP je ugovor sklopio sa beogradskim preduzećem “Šampion M Grande” po ceni od 7,2 miliona dinara sa PDV-om.

Iz dokumentacije se vidi i da će za svako farbanje biti potpisivani posebni ugovori.

Podsetimo da GSP ove godine ne kupuje nove autobuse, tako da je dolazak tri vozila iz Švajcarske jedina novina u voznom parku.

Dolazak ovih polovnih vozila je iznenađenje jer nije bilo nikakvih najava, a nisu poznati ni svi podaci o tome ko je donator i slično.

Iz GSP-a su za 192.rs potvrdili da su tri zglobna autobusa marke “Scania-Hess NUA 2008” stigla u vozni park 4. septembra, na osnovu sklopljenog ugovora o poklonu za koji nije bila potrebna javna nabavka.

Novosadski javni prevoznik naveo je da su tri pristigla zglobna autobusa na dizel pogon, snage 228 kW, da su klimatizovani i da imaju 43 mesta za sedenje i 105 za stajanje.

– Iako su vozila starijeg datuma, ona su kvalitetna i u izuzetno dobrom tehničkom stanju, prešla su malo, ugrađeni su im novi motori, te zadovoljavaju sve uslove i EURO 3 standard, tako da će svaka donacija ovakvih ili sličnih kvalitetnih autobusa biti dobrodošla. Tehnički sektor će, pre njihovog puštanja u saobraćaj, uraditi još jedan detaljan pregled autobusa, nakon čega će biti upućeni na tehnički pregled i registraciju. Tek nakon što prođu svu potrebnu proceduru, vozila će se naći na linijama. Putnici koji će se prevoziti ovim autobusima uveriće se da su oni očuvani i udobni, budući da su saobraćali na nezahtevnim linijama u malom švajcarskom gradu i gotovo su kao novi – stoji u dopisu JGSP-a.

Dodajmo i da se radi o rashodovanim autobusima iz Araua, starim 17 godina, koji su, kako je pisala švajcarska štampa, prodati nekome u Srbiji krajem prošle godine.

192.rs

Pročitajte više vesti

GSP za 192.rs: Autobusi iz Švajcarske su došli kao poklon za koji ne treba javna nabavka

U GSP Novi Sad stigli autobusi stari 17 godina

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare