192.rs
Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, promenio je dva pomoćnika, saznaje 192.rs.

Promene u sastavu Đurićevog kabineta usledile su nakon njegovog ponovnog imenovanja na funkciju i promene većeg dela Gradskog veća.

Za pomoćnike gradonačelnika imenovani su Aron Madar iz Saveza vojvođanskih Mađara i Maja Čeremidžić Šainović iz Srpske napredne stranke.

Kao pomoćnici gradonačelnika ostali su Aleksandar Petrović iz SNS-a, kao i Ivan Siler iz Pokreta socijalista.

Sa mesta pomoćnika gradonačelnika otišli su Stanko Ljubičić iz SNS-a i Igor Bašnec iz SVM-a.

Na osnovu promena, može se zaključiti da je SNS zamenio jednog od svojih ljudi, pri čemu je Ljubičić već u godinama za penziju, dok je SVM takođe zamenio svog čoveka na funkciji pomoćnika.

Dodajmo da se na sajtu Grada navodi da je nova pomoćnica, Maja Čeremidžić Šainović, rođena u Sarajevu 22. maja 1985. godine i da je Osnovnu školu “Dušan Radović” završila u Novom Sadu, gimnaziju u Sremskim Karlovcima, a srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Od 2012. godine radila je u kabinetu gradonačelnika, a od 2020. godine u kabinetu predsednika Skupštine grada.

Drugi novi pomoćnik, Aron Madar, rođen je u Novom Sadu 11. septembra 1980. godine, gde je završio Osnovnu školu “Petefi Šandor”, potom Gimnaziju “Svetozar Marković” i studirao sociologiju na Filozofskom fakultetu.

Radio je kao novinar na televiziji “Mozaik”, a od 2016. godine zaposlen je u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Pomoćnici gradonačelnika primaju mesečno 160.389,32 dinara bez minulog rada i drugih dodataka, što je za skoro 10.000 dinara više od plate gradonačelnika.

192.rs

Pročitajte više vesti

Đurić o novoj garaži, parking mestima kao i garažama koje će Novi Sad dobiti u budućnosti

Otvorena nova javna garaža kod Banovine u Novom Sadu: Ovo su cene parkiranja

Gradonačelnik Zrenjanina o napadu na dečaka sa smetnjama – žalim zbog incidenta, čekam “potpune informacije”

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare