Unsplash/Alexander Grey
Policija na Novom Zelandu pokušava da uđe u trag svim slatkišima koji sadrže “potencijalno smrtonosne nivoe metamfetamina”, nakon što ih je distribuirala dobrotvorna organizacija u Oklandu.

Do 400 ljudi je možda dobilo slatkiše od gradske misije Oklanda kao deo paketa sa hranom, saopštila je dobrotvorna organizacija za borbu protiv siromaštva, piše BBC.

Slatkiše je anonimno donirao jedan građanin u zapečaćenom maloprodajnom pakovanju, dodaje se.

Najmanje tri osobe, uključujući dete, zatražile su medicinsku pomoć nakon toga, iako niko trenutno nije u bolnici.

„Nismo znali da bombone sadrže metamfetamin kada su bile distribuirane“, rekao je portparol dobrotvorne organizacije za BBC.

Svaki pojedinačni slatkiš mogao bi da ima uličnu vrednost od oko 1.000 novozelandskih dolara (601 dolar), prema novozelandskoj fondaciji za droge.

Policija kaže, iako bi incident mogao biti slučajan, a ne ciljana operacija, zasad nemaju nikakve zaključke.

Dobrotvorna organizacija je u utorak upozorila vlasti nakon što ju je primalac upozorio da slatkiši imaju „smešan ukus“.

Helen Robinson, izvršna direktorka gradske misije Oklanda, rekla je da su neki od članova osoblja dobrotvorne organizacije sami probali slatkiše i složili se sa pritužbama, a nakon toga su počeli da se osećaju čudno.

Zatim su poslali slatkiše koji su još bili u njihovoj organizaciji na testove, koji su potvrdili da su u uzorcima bili potencijalno smrtonosni nivoi metamfetamina.

U saopštenju, fondacija je rekla da su pronašli oko tri grama metamfetamina u slatkišu koji je poslat na testiranje.

„Uobičajena doza za gutanje je između 10-25 mg, tako da je ova kontaminirana bombona sadržala do 300 doza“, kaže šefica fondacije Sara Helm, dodajući da je gutanje takve količine leka „izuzetno opasno i može dovesti do smrti“.

Metamfetamin može da izazove bol u grudima, ubrzanje srca, napade, hipertermiju, delirijum i gubitak svesti, navodi fondacija.

BBC

Pročitajte više vesti

U Gornjem Milanovcu uvedena vanredna situacija zbog nedostatka pijaće vode

Amerikanci vide Kamalu Haris kao iskrenu, a Trampa kao veštog ekonomistu

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare