Foto: Južne vesti

Posle maratonske sednice novog saziva niške Skupštine grada koja je posle tačno 19 sati rada završena jutros oko pet časova (počela je juče u 10 sati), izabrana je nova parlamentarna i izvršna vlast u Nišu. Na dnevnom redu konstitutivne sednice bilo je potvrđivanje mandata odbornika, izbor skupštinske vlasti, kao i izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća. Sednicu su obeležile burne i povremeno bučne rasprave oko utvrđivanja mandat i većine u niškom gradskom parlamentu. Uoči sednice i odlukom  Gradske izvorne komisije (GIK-a Niš) Koalicija oko SNS i lista “Aleksandar Vučić-Niš sutra” imala je sa Ruskom strankom 31, a opozicione stranke Grupa građana “Dr Dragan Milić” 16, koalicija “Biramo Niš” 10, grupe građana “Kreni-promeni-I ja sam Niš” i “Ujedinjeni – Nada za Niš” po dva (2) odbornička mandata,odosno svi zajedno 30 odbornika. Posle 18 i po sati trajanja ove konstitutivne sednice sa liste oko naprednjaka za predsednika niške Skupštine grada Niša prof. dr Igor Novaković (SPS), a za sekretara Skupštine predložena je i izabrana Anđela Milojević.

Na ovoj maratonskoj sednci za gradonačelnika Niša, koji će biti na čelu grada naredne četiri godine, izabran je Dragoslav Pavlović, koji je predvodio koaliciju  oko SNS-a na izborima 2.juna ove godine i za koga je glasao 31 odbornik nove skupštine. Predstavnici opozicije nisu glasali.

Dragoslav Pavlović, koji je bio prvi na izbornoj listi koalicije “Aleksandar Vučić – za Niš sutra”, dipomirani je inženjer elektronike i zaposlen je u niškoj Elektrodistribuciji, gde je jedan od rukovodilaca investicija. Pre toga bio je direktor ED Aleksinac. Član je SNS i Povereništva naprednjaka u niškoj Gradskoj opštini Medijana, a u dosadašnjoj karijeri bio je i direktor JKP Medijana Niš. Od jula 2016.godine do izbora za direktora ovog JKP bio je pomoćnik gradonačelnika Niša, kada je na čelu niške gradske vlasti bio Darko Bulatović. Obavljao je i funkciju predsednika niškog Ženskog rukometnog kluba Naisa i bio član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Za svog zamenika novoizabrani gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović predložio je diplomiranog pravnika Luku Gaševića, a za članove novog niškog Gradskog veća Ivana Grmušu, Mihajla Zdravkovića, Miodraga Ilića, Miloša Đorđevića, Stevana Veselinovića, Milicu Paulus, Ivanu Cve tković, Svetozara Aleksova i Milana Milanova.

(Politika)

Pročitajte još vesti

Vaterpolisti Srbije stigli u Beograd

Elon Mask najavio debatu s Trampom

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare