Foto: Tanjug

– Pet tačaka koje su mi važne. Pod jedan, nema nikakvog kopanja, promene na terenu niti će biti, dok mi sami ne budemo izneli garanti. Lažu vas svakog dana. Moramo da prikupimo dokumentaciju, ali ćemo uzeti najbolje srpske eksperte za zaštitu životne sredine, koji će moći da nam garantuju. Prvi uslov bez kojeg nećemo ni da razgovaramo o bilo čemu.

– Tačka dva briga svih ljudi koji su prodali svoje imanje u procesu eksproprijacije direktnom pogodbom sa Rio Tintom, da s tim ljudima razgovaramo.

– Pod tri briga o zaštiti životne sredine biće dodeljena najvećim evropskim, svetskim o domaćim ekspertima. Ponuđeno je našim političkim protivnicima, oni su to odbili, poručivši “nastavićemo da obmanjujemo narod”.

– Tačka 4 je naša borba za kompletan lanac vrednosti. Ovde smo vam pokazali koliko smo uspeli da obezbedimo, koliko je to u novcu. Oni su rekli to je godišnje 990.000 evra. Ja stvarno ne bih da govorim da to nije ni blizu desetine jednog promila onog što smo u stanju da zaradimo. Nemojte da obmanjujete naš narod. Kad govorite o zaštiti životne sredine, pre nego što smo doveli Kineze, pogledajte kakva je bila zagađenost u Boru. Tada su oni u Boru obećavali kikiriki. Danas ne postoji prekoračenje dnevne granične vrednosti sumpor dioksida u Boru, jer su Kinezi uložili mnogo novca, uspeli smo da dovedemo investitore, a plata prosečna u Boru je 1.025 evra. Borski rudnik je površinski kop, 60.000 hektara. Zemlja oko Loznice je 140 hektara. Izračunajte koliko je to puta manje, negde oko 400 puta manje, i malo više od toga. Samo da vidite o kakvim lažima mi govorimo svakodnevno. Ovo vam je kad brinete o našim ljudima, u Boru danas ovakvih problema više nema. Ja garantujem ljudima da ćemo da se izborimo i za ovo.

Pročitajte više vesti

Lavrov je pozvao sve strane da spreče eskalaciju na Bliskom istoku

Svetski dan borbe protiv raka pluća

Munjeviti rat na južnom Kavkazu: Rusko-gruzijski sukob počeo na današnji dan 2008. godine

Pretplata
Obaveštenje
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ime prezime
1 mesec pre

Hoce li Vucic naci srpske strucnjane koji ce da ‘garantuju’ ili strucnjake koji ce da budu iskreni.