Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića kome će uručiti Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena.

Jevremović je u Predsedništvo stigao sa porodicom, a dodeli prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Jevremović je 29. juna u napadu koji je okarakterisan kao teroristički akt ranjen iz samostrela u vrat ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović (34) je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Video: Novosti

Vučić je, prilikom obilaska povređenog Jevremovića 29. juna u Urgentnom centru najavio da će on biti odlikovan, jer je na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu.

“Čestitao sam Milošu na izuzetnoj hrabrosti, pokazanoj prisebnosti i uspešno obavljenom zadatku u borbi sa teroristom. Srbija neće imati milosti prema teroristima”, naveo je tada Vučić.

Jevremović je posle napada rekao da se ne oseća kao heroj, već da je samo radio svoj posao, a da mu orden mnogo znači i da je to motiv da nastavi dalje da radi i čuva Srbiju.

Dačić je 7. jula Jevremoviću, kada je izlazio iz bolnice posle uspsne operacije, uručio plaketu za hrabrost i istakao tada da je Jevremović herojski pripadnik Žandarmerije.

(RTV)

 

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare