Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tzv. kosovska policija raskopala je dva seoska puta u blizini mesta Banje. Označila ih je kao ilegalne zbog sumnje na krijumčaranje robe, saopštio je za Zubin Potok Info zamenik komandira policije za region Sever Veton Eljsani, prenosi RTS. Eljšani je dodao da je o akciji bio obavešten i Kfor. Jedan od prokopanih puteva u mestu Banje posetio je lider Srpskog narodnog pokreta Milija Biševac.

„Danas smo posetili selo Banje, gde su nam se meštani požalili da je tzv. kosovska policija pre tri dana došla sa teškom mehanizacijom i prokopala put. Samo stotinak metara odavde su njihova imanja koja svakodnevno obraduju. Oni sada nisu u mogućnosti da prođu. Postoji pet ovakvih prepreka koje je policija prekopala pod izgovorom borbe protiv šverca i kriminala”, rekao je Biševac uz pitanje do kada će ova, kako kaže, tortura trajati.

Biševac je pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje.

S druge strane, Eljšani kaže da stanovnici koji su pogođeni prokopavanjem puteva, o tome treba da obaveste policiju, koja će potom kontaktirati graničnu patrolu, koja će naći rešenje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)

Podsetimo, od izbijanja sukoba u Banjskoj 24. septembra pa sve do sredine oktobra prošle godine, zatvoreno je više od 20 alternativnih puteva na severu Kosova za koje se smatra da vode ka centralnoj Srbiji. Reč je o putevima koji se nalaze na teritorijama opština Leposavić i Zubin Potok.

(Politika)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare