Foto: EPA EFE-Sputnik G.G.

„Džulijan Asanž je Australijanac, živeo je u različitim delovima sveta, bio je novinar i verovatno nikada nije očekivao da će svoj odrasli život provesti u zatvoru. Mislim da mu tako nešto nije ni palo na pamet. Iako se ovo možda dogodilo, nisam ga pitao o tome. Ali Edvard Snouden je tačno znao u šta se upušta, smatra čuveni američki novina Taker Karlson.

„Snouden je predstavnik američke srednje klase sa visokom inteligencijom i sjajnim izgledima za karijeru. Mogao je da živi ovde u potpunom komforu sa ženom i decom. I sve je rizikovao da bi Amerikancima rekao šta njihove vlasti zapravo rade. I za mene nije ludo što američka država pokušava da ga ubije. Naravno da jeste, a posebno to što ga novinske organizacije ne štite,” kaže Karlson.

„Takozvana sfera vesti je potpuno lažna. Tamo niko ne radi od srca, ovi su ušli u vesti da bi imali vlast nad svojim sugrađanima Amerikancima. Ovo nema veze sa informisanjem naroda jer oni hoće da ga kontrolišu i tlače. Zato rade za En-Bi-Si njuz – da kontrolišu druge,” kaže Karlson i dodaje da je to bolestan pristup.

Moje gađenje prema ovim ljudima je toliko duboko da se ne može ni rečima opisati. Nisam im oprostio i verovatno im neću oprostiti.

„Snouden je Amerikanac, žena mu je Amerikanka. On dobro živi u Rusiji, ali on nije Rus. Ne znam da li ste ikada živeli u inostranstvu, ali ako provedete dovoljno vremena u drugim zemljama, shvatite: koliko god da su divne, to nije vaša domovina. Ako ste rođeni ovde, nećete moći da postanete punopravni državljanin druge zemlje. Snouden želi da se vrati, ali mu ne daju što je odvratno, smatra Karlson i napominje da je odvratno i to što ga nazivaju izdajnikom jer je on bukvalno razotkrio korupciju u vladi.

„Ako te uhvatim kako pljačkaš prodavnicu pića i pozovem policiju, da li sam ja kriminalac? Ne, ti si kriminalac, ti si taj koji pljačka radnju. Edvard Snouden je otkrio zločine koje je američka država počinila nad stanovništvom SAD. Američki građani su nezakonito praćeni sopstvenim novcem, a sada je on zločinac? Ne, ne, ne, on je heroj, a vi ste zločinci,” izjavio je Taker Karlson.

(Politika)

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare