Fabrika Hipol iz Odžaka u kojoj se sinoć dogodila eksplozija rezervoara sa nereagovanim polipropilenom, a kojom prilikom su povređena dva radnika, bavi se proizvodnjom plastičnih polimera koji se prozivode pod nazivima Hipolen 5.

Prema dostupnim informacijama sa sajta ove fabrike, postoji 16 proizvoda Hipolen P pod raznim slovnim i brojčanim oznakama. Većina ovih polimera koristi se u industriji plastike i tekstila, a primenjuju se i pri proizvodnji raznih proizvoda za domaćinstvo. Kompletnu ponudu, specifikaciju, kao i tačnu primenu Hipolen P polimera možete pogledati na sajtu ove fabrike.

Fabrika je od 2017. godine bila u stečaju, pa je pokušano nekoliko prodaja iste, a čak je u jednom momentu i nuđena u zakup. Konačno prošle godine odlazi u ruke beogradske kompanije Beohemija tako da je proizvodnja ponovo normalno pokrenuta. Hipol je tada prodat po početnoj ceni od 1.26 milijardi dinara.

Od odlaska u stečaj, a i pre toga, pa sve do kupovine i privatizacije, radnici ove fabrike, nekadašnjeg giganta bivše države, više su puta protestovali i štrajkovali.

Inače kompanija Beohemija je uspešna beogradska kompanija koja stoji iz mnogih poznatih brendova kao što su prašak Duel i deterdžent Spin, kao i iza mnogih drugih proizvoda koje koristimo u domaćinstvu.

Davor Milićević, vlasnik Beohemije (Progresive magazin)

Iza Beohemije stoji Preston Holding vlasnika Davora Milićevića, Vrbašanina koji živi u Novom Sadu, a čija firma postoji od 2008. godine i koja je za svega nekoliko godina postala lider u regionu. U njegovom vlasništvu je i fabrika Beohemija Inhem iz Zrenjanina, ali i tržni centri Merkur u Novom Sadu i u Beogradu. Milićević je dobitnik prestižne nagrade Najevropljanin.

192.rs

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare