Foto: pcpress.rs
Samsung Electronics je objavio svoje finansijske rezultate za prvi kvartal, a u izveštaju namenjenom akcionarima naglasak je stavio na svoje planove za tekuću godinu.

Kada su nosivi uređaji u pitanju, kompanija planira da ojača iskustvo Galaxy ekosistema kroz proširenje novih modela i proizvoda kao što je Galaxy Ring. U segmentu pametnih satova, kompanija će nastojati da zadovolji potražnju lansiranjem novih premium modela.

Tehnološki gigant je već zvanično predstavio svoj „pametni prsten“, čiji prototip smo mogli da vidimo na MWC-u 2024. Tada se manje govorilo o pametnim satovima, a ovaj izveštaj, sa potenciranjem „premium“ termina ukazuje da bi Samsung mogao dodatno da poboljša Galaxy Watch 7 familiju. Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic su razumno pristupačni, a Samsung još uvek nema direktnu alternativu Apple Watch Ultra 3 satu.

Poslednjih godina Samsung predstavlja pametne satove u ciklusima, sa naizmeničnim izdavanjem Classic i Pro modela. Na primer, 2022. godine predstavljen je Watch 5 Pro, a godinu dana kasnije Galaxy Watch 6 Classic. Ako se bude pratio taj ciklus, ove godine bismo mogli da očekujemo Galaxy Watch 7 Pro, koji će sigurno biti najnapredniji high-end pametni sat kompanije do sada.

Nezvanični izveštaji ukazuju da bi čipovi ugrađeni u nove satove mogli da budu zasnovani na 3 nm arhitekturi. Za razliku od telefona, to ne bi donelo neke drastične promene u odnosu na dosadašnje čipove, sem možda u povećanju autonomije baterije, gde Samsung zaostaje za konkurencijom.

Nove Galaxy Watch modele mogli bismo da očekujemo u avgustu. Ostaje pitanje da li će tada biti dostupan i Galaxy Ring? Logično bi bilo da bude, ali to nećemo znati do tog trenutka…

Izvor: Forbes

Pretplata
Obaveštenje
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare